Blogging

Conversații libere – Robert Scoble, Shel Israel, Editura Nemira, București, 2008, 304 p.

1

„Blogging-ul este cel mai bun instrument de legătură directă inventat vreodată.” (Steve Rubel)

2

“Avantajul blogging-ului îl dau transparenţa şi autenticitatea.” (Jonathan Schwartz)

3

“Oamenii au o dorinţă incredibilă de a crea, de a fi auziţi, de a avea un cuvânt de spus, iar blogging-ul le satisface această dorinţă.” (Buzz Bruggeman)

4

“Audienţei i-a fost amplificată vocea în mod exponenţial. Blogurile afectează comunicarea organizaţională în termeni de transparenţă, ton, mijloace şi influenţă. Nu cunosc vreun element al domeniului PR care să nu fie atins de schimbările aduse de blogging.” (Shel Holz)

5

“Un blog bun trebuie să genereze încredere, interes, notorietate și entuziasm.” (p. 202)

6

“Blogging-ul înseamnă a gândi în fața lumii. Înseamnă a accepta să fii deschis față de comentariile, sugestiile și criticile oamenilor.” (M.E. Leclerc)

“Pe blogul meu, ca în orice fel de mijloc de comunicare, pot emite idei mai credibile decât dacă aș fi fost primar sau parlamentar.” (M.E. Leclerc)

M.E. Leclerc este președinte al Association des Centres Distributeurs E. Leclerc, în care sînt membri în jur de 600 de retaileri medii sau mari, în special din Franța (hipermarketuri, restaurante, benzinării,farmacii, agenții de turism etc.).

Leclerc a studiat la Sorbona, a absolvit un master de filosofie, un master în ştiinţe politice, un doctorat în economie.

A fost de nenumărate ori anunțat ca posibil candidat în alegerile prezidențiale, iar Leclerc în persoană a trebuit să declare pe canalele de televiziune că nu are intenția de a candida.

7

„Un blog bun pur și simplu nu își permite să rămână prudent, neutru și apatic.” (p. 216)

8

„Dacă ai de gând să folosești un blog, fii autentic. Păstrează-ți conversațiile directe. Permite oamenilor să afle cine ești și de unde vii. Dacă nu o vei facem cete de bloggeri cu torțe aprinse te vor urmări pentru a-ți denunța caracterul sau blogul fals și își vor continua atacul până când vor înfige pumnalul în inima minciunii tale. Într-adevăr, nu există un regulament codificat și nici brigăzi autorizate care să vegheze la aplicarea lui, însă blogosfera este plină de oameni dedicați cauzei de a păstra blogul „un instrument curat” de impuritățile unor posturi șirete, prefăcute sau alambicate.” (p. 195)

9

„Blogging-ul este o modalitate excelentă de a lega relații puternice cu alți oameni și nimic nu generează încredere și credibilitate mai mult decât oamenii care demonstrează că nu au nimic de ascuns.” (p. 249)

10

„Yossi Vardi… a făcut referire la niște cercetări care indică o realitate: conversațiile și poveștile sunt parte a esenței culturii umane. […]

Parafrazându-l pe Vardi, blogging-ul reprezintă exact conversația și poveștile, dar totul amplificat de un motor turbo.” (p. 297)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: