Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2009)

Știri Creștine (lansare: 17 aprilie 2008) și Creștin Total (lansare: 4 octombrie 2008) au fost cele mai vizitate bloguri evanghelice în 2009.

Ambele au avut o evoluție spectaculoasă, fiecare depășind, în decembrie, pragul de 700.000 de vizite în total.

În ultimii 2 ani, informațiile din mediul evanghelic au început să fie mai numeroase pe Internet. Cele două bloguri au meritul de a fi contribuit semnificativ la acest fenomen important.

Premiile Thymos pentru blogurile anului 2009 constau, la ediția a III-a, în cîte 10 cărți pentru Viorel Pop din Cluj și Emanuel Iacob din Dej:

Marius Cruceru: „Între text literar şi text ştiinţific, lucrarea pastorului şi profesorului Popovici, piatră de poticnire pentru unii, piatră de râşniţă pentru alţii, devine o piatră de temelie pentru istoriografia baptistă, datorită pionieratului unei astfel de întreprinderi, dar este şi o piatră de hotar, care delimitează un tip de lucrări ce nu va mai putea fi scris niciodată, din pricina unor combinaţii din care s-au născut astfel de oameni.”

În Comentarii biblice asupra conducerii, editorul executiv dr. John C. Maxwell te conduce sistematic prin textul Bibliei în versiunea New King James (în românește este vorba de traducerea lui D. Cornilescu, n.t.), în timp ce extrage din experiența deceniilor de conducere duhovnicească și din resursele celor mai bine vândute cărți ale sale, pentru a evidenția în Sfânta Scriptură principiile de conducere care au trecut testul timpului și au schimbat viața multora.

Tom Hovestol: „Dacă nu mă văd pe mine însumi reflectat în Biblie, atunci valoarea ei pentru mine este mult diminuată sau chiar pierdută în întregime. […] Este posibil să nu-mi dau seama că fariseii sunt personajele Bibliei ale căror mediu de proveniență seamănă cel mai mult cu al meu. Mă tem că pot semăna cu fariseii mai mult decât sunt eu dispus să admit. Au încetat fariseii să existe acum 2.000 de ani? Mă tem că ei sunt și astăzi vii și înfloritori.”

De ce un Almanah Creștin?

– Fiindcă trebuie să marcăm cum se cuvine evenimentele importante cărora le suntem martori
– Fiindcă trebuie să ducem informație de calitate fiecărui individ, acolo unde se află el
– Fiindcă un almanah lasă libertate pentru exprimarea unor opinii personale
– Fiindcă almanahul permite varietate și creativitate

Cetatea blestemată este o carte în care veți descoperi cu oroare cum, în timpul greu al unui asediu unde înfometarea cauzează mii de victime, sentimentele de omenie sînt uitate, culminînd chiar cu anularea completă a sentimentului matern. Războiul crunt dintre romani și iudei face ca blestemul să se abată asupra cetății Ierusalimului, iar distrugerea Templului demonstrează inevitabilitatea pedepsei divine.

Ravi Zacharias: “Alister McGrath sugerează pe bună dreptate că îndoiala nu este un lucru pe care să îl atribuim în mod simplist scepticismului consecvent sau necredinței, ci, în parte, fragilității noastre de ființe umane finite. Suntem ființe mărginite – mărginite în putere, cunoaștere și, desigur, în ceea ce privește perspectiva. Nu vedem așa cum ar trebui, iar de ceea ce vedem, adeseori ne îndoim. ”

Întrebări directe, răspunsuri pe măsură. Cinstite, ferme, la subiect. Uneori, cu Biblia deschisă pe masă. Venind de la doi oameni cu experienţă, specialişti în dialoguri cu adolescenţii: Josh McDowell şi Bill Jones. Credibili, destinşi şi mai ales foarte oneşti, ei încearcă să facă lumină într un hăţiş de întrebări dintre cele mai surprinzătoare. O carte obligatorie pentru orice tânăr care, măcar uneori, doreşte să ia viaţa în serios.

În secolul al XIX-lea, devoratorii de păcate erau o prezenţă obişnuită în Anglia și în partea de sud a Scoţiei. Devoratorul de păcate era o persoană căreia i se plătea o taxă sau i se oferea mîncare ca să ia asupra sa faptele imorale ale morţilor şi consecinţele acestor fapte pentru viaţa de dincolo, obicei adus de către imigranţi în America şi practicat în regiuni îndepărtate ale Munţilor Appalachi.  Romanul lui Francine Rives este povestea fictivă a unui devorator de păcate.

În libertate, în liniştea şi în confortul care ne înconjoară acum, arareori ne mai amintim că în secolul XX au fost martirizaţi mai mulţi creştini decît în primele trei veacuri la un loc. În sfârşit acasă este o “voce a martirilor” din China zilelor noastre. “Să fie aceasta ziua în care voi muri?” – este un laitmotiv al cărţii, făcînd trimitere la ameninţarea sub care trăia creştinul Li Quan, confruntat zilnic cu posibilitatea reală a martirajului.

“Cu toate că versul nu mai spune nimic Cetăţii, ca în vremurile de odinioară, cînd era ecoul absolut al Absolutului, Ionatan Piroşca se încăpăţînează să creadă-n poezie şi în puterea ei transfiguratoare. Pentru aceia puţini cărora poezia le mai transmite ceva azi, pentru aceia puţini cărora versul le mai e pe înţeles, el se rosteşte rafinat, rimat, ritmat, ‘cruciform’, făcînd din poeme poduri nevremelnice cu care să sfideze turbulenţa zădărniciei.” (Rodica Bogdan)

NOTĂ: Premiile care nu au fost revendicate, de la celelalte două ediții sau de la concursuri precum Thymos, Concordia, Rotund, pot fi ridicate din Oradea, de la Alin Cristea.

Vezi:

Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2008)
Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2007)

5 răspunsuri to “Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2009)”

  1. Crestin Total blogul anului 2009 « CrestinTotal.ro Says:

    […] Premiile Thymos pentru blogurile anului 2009 constau, la ediția a III-a, în cîte 10 cărți pentru Viorel Pop din Cluj și Emanuel Iacob din Dej: citeste mai departe […]

  2. Sibiul Evanghelic Says:

    […] Preluat de pe http://www.romaniaevanghelica.wordpress.com. […]

  3. Statistici Crestin Total « CrestinTotal.ro Says:

    […] Crestin Total a fost premiat blogul anului 2009(Premiile Thymos) […]

  4. Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2010) « România Evanghelică Says:

    […] Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2007) Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2008) Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2009) […]

  5. Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2010) | Asociația Thymos Says:

    […] Thymos pentru bloguri evanghelice (2007) Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2008) Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice (2009) Premiile Thymos pentru bloguri evanghelice […]

Lasă un comentariu