TOȚI mincinoșii vor fi azvîrliți în iazul care arde cu foc și cu pucioasă

Cristina, care are un blog ciudat, agresiv-ideologic, fără sare și piper, trage azi un titlu pe măsură: Marxiștii mint. Înțelegeți? Sînt niște mincinoși!

Iată comentariul meu:

Minciuna nu are coloratură politică, ideologică, culturală, etnică sau… confesională.

TOȚI mincinoșii vor fi azvîrliți în iazul care arde cu foc și cu pucioasă. (Apocalipsa 21:8)

Ceea ce se pare că Cristina nu înțelege e că jumătatea de adevăr e tot… minciună! Că exagerările ideologice sînt tot din rîndul păcatelor… mincinoase! Că neglijența în exprimare în spațiul public (ca și în condusul mașinii pe străzi publice) nu reduce cu nimic din calitatea de infracționalitate a… infracțiunii.

Dacă nu sîntem atenți, vom ajungem să gîndim bădăran, la un nivel gregar: cum dăm de un doctor corupt, vom spune că DOCTORII sînt corupți, cum dăm de un avocat corupt, vom spune că toți avocați sînt corupți, cum dăm de un polițist corupt vom spune că toți polițiștii sînt corupți, cum vom da de un pastor mincinos vom spune că toți pastorii sînt mincinoși etc.

Acestea sînt MINCIUNI!

A fi fidel adevărului înseamnă, cum spunea și Ravi Zacharias, ca afirmațiile noastre să corespundă realității:

„În termeni simpli, adevărul ține de două teste: afirmațiile făcute trebuie să corespundă realității, iar sistemul de gândire rezultat trebuie să fie coerent. Cu toții aplicăm testul corespondenței și pe cel al coerenței în chestiunile de interes pentru noi.”

Domnule Ravi Zacharias, te contrazic oarecum: Nu toți întotdeauna aplică testul corespondenței și coerenței.

În bogosfera evanghelică de limba română se manifestă cel puțin două categorii care deseori nu aplică acest test al corespondenței și coerenței: mahalagioaicele și paranoicii.

Iar tolba cu tîmpenii atîrnă tot mai greu…

Lasă un comentariu