Acum 6 ani (25.05.2008) – Dănuţ Mănăstireanu: Deşi cred că La Pătrăţosu a fost un experiment interesant, consider că este bine că el s-a încheiat

„Două sunt lucrurile care m-au îndurerat şi mi-au displăcut cel mai mult pe acest blog. Primul are de-a face cu atitudinea lui Marius faţă de Iosif Ţon, şi de alţii ca el. Desigur, „cazul Ţon” este destul de complicat, căci a început cu conflictul dintre Iosif şi tatăl lui Marius, înainte ca acesta din urmă să se nască. Apoi Iosif Ţon a făcut şi el greşeli de neiertat faţă de Marius. Acestea nu justifică însă nicicum modul lipsit de cavalerism în care a fost tratat pe blogul lui Marius acest important lider al evanghelicilor români – cu toate bunele şi relele lui.

Al doilea lucru, la fel de grav, a fost decizia lui Marius – absolut greşită, aşa cum recunoaşte el însuşi acum, de a nu cenzura comentariile apărute pe blog. Desigur, nenumăraţi comentatori ai lui au fost de o decenţă exemplară, dar absenţa cenzurii a atras, de asemenea, o grămadă de personaje de un cu totul alt tip, care au transformat uneori acest site într-o veritabilă ladă de gunoi, ceea ce a îndepărtat de blogul lui Marius o mulţime de oameni de bun simţ.

Ba mai mult, Marius însuşi i-a încurajat pe unii dintre aceşti comentatori dubioşi, pentru ca apoi să plătească cu vârf şi îndesat pentru asta. Din această pricină am ocolit blogul La Pătrăţosu pentru perioade lungi de timp, cu tot interesul meu pentru Marius şi pentru ceea ce scrie el.

Trist este că, în ciuda eforturilor repetate ale lui Marius de a potoli zelul batjocoritor al acestui grup, el a rămas solidar şi a fost prezent pe blog până la închiderea lui. De aceea, deşi cred că La Pătrăţosu a fost un experiment interesant, consider că este bine că el s-a încheiat. Date fiind cele de mai sus, nici nu se putea altfel.”

Rusine, rusine, rusine!

Lasă un comentariu