Săptămîna de rugăciune (2): Pătrățosu – Diagonala nebunului

http://mariuscruceru.ro/2010/01/04/clarificari-la-scrisoarea-deschisa-a-pastorului-negru%C8%9B-din-partea-cui

“Sfetnicului de lîngă părechea regală unii îi zic nebun, alții episcop. Într-adevăr, nebunul are viclenii și priviri piezișe, iar clericii dau lovituri ascunse. Numai împăratului i se cuvine să se folosească de ele; oamenilor de rînd sînt totdeauna vătămătoare.” (Mihail Sadoveanu – Aventurile Șahului)

Pătrățosu, precum unii șahiști, iese pe diagonala nebunului. Dispozitivele orădene și bucureștene nici nu au fost prea bine așezate pe eșichierul baptist, că Pătrățosu ocupă diagonala nebunului.

Nici nu s-au dumirit unii despre ce e vorba, că Pătrățosu a trecut la atac lateral: MINCIUNĂ! – strigă cît îl țin bojocii.

Cealaltă diagonală fusese deschisă de Pătrățosul cel Mare (cum îl denumii azi cineva pe Paul Negruț), care strigase și el, cît îl ținuseră bojocii: NEBIBLIC!

După cum pe tabla de șah sînt două diagonale LATERALE pe care se pot mișca nebunii, la fel, eșichierul politicii eclesiale are, dacă vorbim de perspectivele “lăturalnice”, aceste două direcții. Acum, pe de o parte, s-a pus în discuție lipsa de fundament biblic a hotărîrii Consiliului Uniunii Baptiste, pe de altă parte se strigă, undeva pe la colțuri (pătrățoase), că ce scris-a conducerea Uniunii Baptiste e minciună!

Comentariul Pătrățosului e de un haz inimaginabil: “…erau stîlpi de care nu se vedea în sală..”.

Va să zică, votul a fost viciat (sic!) de stîlpii din sală…

Păi cîți erau în sală (care votau)?

Doar… aproape 40!

Și ăștia aproape 40 nu au fost în stare să voteze în mod corect, clar, și să se facă un proces verbal corect, clar? Vorbim de o instituție!

Să mai prind eu pe vreunul să comenteze ceva cînd Alin Cristea pune problema exactității și corectitudinii informațiilor în spațiul public!

Declar Anul 2010 (An Rotund oricum) ANUL EXACTITĂȚII!

Păi nu degeaba l-am numit eu pe Marius Cruceru, în vreo 8 episoade, Dl. Inexactitate. Ca să nu mai vorbesc de ultimele inexactități, cică cuvîntul mogul nu se găsește în DEX (ba se găsește!), cică Biserica Catolică de pe str. Seleușului, în Oradea (nu, e pe strada Bumbacului nr. 6), cică Comunitatea Baptistă s-ar numi: de Oradea și Satu Mare (dar doar el se trezește folosind denumirea asta, pînă și Paul Negruț, în Scrisoarea sa, folosește denumirea: Oradea).

Iar acum Dl. Inexactitate se plînge de… inexactitățile de la Consiliul Uniunii!

HA HA HA… He made my YEAR!

Cică stîlpii sînt de vină… Păi, fraților, faceți adunările Consiliului în săli FĂRĂ stîlpi. Veni-v-ați, odată, la lumină!

Ce mai scrie Pătrățosu? “…au văzut și alți colegi că am votat mai mulți împotrivă…”

Iar Vasile Al. Taloș: “Bisericile baptiste și mai ales liderii lor ar trebui să se asculte reciproc, să urmărească consensul și să nu se impună o practică nouă printr-un vot chiar al unei majoriăți.”

Așadar, contează sau nu contează majoritatea?

Dacă nu contează, cum dă de înțeles Vasile Al. Taloș, de ce se mai zbuciumă atîta Pătrățosu?

HE HE HE… Ăștia de-s prin comitete și comiții știu ei ce știu despre necesitatea majorității…

Fie majoritate și cu un vot în plus…

Păi nu așa a scăpat de desființare Facultatea de teologie baptistă din cadrul Univesității din București? Mie așa mi s-a șoptit…

Ce vremuri, cînd informațiile erau… șoptite (cu exactitate), nu oferite, cu inexactitate, pe Internet! Dar despre această chestiune într-un alt episod.

Pătrățosu e necăjit și că “…contează un proces verbal… greșit făcut…”.

Aș fi impresionat de apetitul pentru adevăr și realitate al Pătrățosului dacă nu l-aș cunoaște de atîția ani și nu aș avea habar de procedurile mîrșave ale Comunității Baptiste din Oradea (unii mi-au dat de înțeles că și prin alte Comunități se fac mîrșăvii destule și, în privința asta, la 42 de ani, nu-s greu de convins).

Pățania mea e de acum 4 ani, în documentul Nr. 14 din 16.01.2006, cu antet: Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste din Oradea și ștampila: Comunitatea Bisericească Creștină Baptisă din Oradea (nu și Satu Mare, băi CAP PĂTRAT!), semnat de 3 pastori: Florin Negruț (președinte), Teodor Vereș, Ioan Popovici, se menționează faptul că aș fi fost audiat de către Comisia pastorală și de disciplină.

Cei trei pastori orădeni au mințit. NU am fost audiat!

Și nu era nici un stîlp în sală…

Așadar, faptul că au semnat 3 pastori contează sau contează REALITATEA, ADEVĂRUL?

Diagonalele nebunilor pe care se mișcă, mai mult sau mai puțin, unii pastori nu trebuie să ne facă să uităm că lui Dumnezeu îi place ADEVĂRUL, DREPTATEA, MILA.

Comentariul Pătrățosului seamănă cu cel al lui Victor Ponta, în ziua trezirii PSD-ului la realitate:

“Sistemul lor de fraudare a funcţionat mai bine…”

Ce nebunie…

Publicitate

3 răspunsuri to “Săptămîna de rugăciune (2): Pătrățosu – Diagonala nebunului”

  1. clarificări la clarificări « Hunedoara Evanghelică Says:

    […] Săptămîna de rugăciune (2): Pătrăţosu – Diagonala nebunului – Alin Cristea 45.766430 22.920679 […]

  2. Bloggerii orădeni în topul postărilor din blogosfera evanghelică (Top WordPress) – 6 ianuarie 2010 « Oradea Evanghelică Says:

    […] Cristea 28. Săptămîna de rugăciune (2): Pătrățosu – Diagonala nebunului […]

  3. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: