Hora-mpătrățoșită

Aminteam cu altă ocazie, poate acum vreo 2-3 ani, că Pătrățosu se trezește uneori împletindu-și discursul cu replici fără a mai ține cont pe ce blog se află. În iureșul horii-mpătrățoșite, cititorii pot avea mari dificultăți în a pricepe logica formulelor lui Marius Cruceru (mai ales dacă nu știu la gîtul CĂROR replici sare).

Iată un comentariu care îmi este adresat azi:

„AC, ca să poţi să faci chestia pe care ţi-ai propus-o, cum spui tu… şuturi… trebuie să şi ajungi la obiectiv, dar … nu poţi, cam asta-i situaţia. Nu reuşeşti decît să te faci de rîs, din ce în ce mai tare, asta în măsura în care cineva te mai ia în seamă.

Apocalipsa 22:11

11 Cine e nedrept, să nedreptăţească înainte. Cine e spurcat, să se spurce încă. Cine este drept, să facă dreptate mai departe. Cine este sfânt, să se sfinţească încă.

Dacă pe drumul spurcării altora, şi implicit a ta, ai apucat-o… nu te vei opri. Alunecare împopoţonată, dacă asta îţi doreşti!”

Iar nu îmi scrie prenumele și numele (păi nu-i măgar Mariusel?), cum tot solicit de ani buni pocăiților în spațiul public: Bă, scrieți numele cuiva, al oricui, cum trebuie, cu prenume și nume.

(Recent, cineva a ținut neapărat să-mi scrie prenumele și numele cu litere mici!?!

HA HA HA, cine nu are argumente încearcă să te spurce…)

Acest comentariu al Pătrățosului amintește de… șuturi. Ei bine, acolo, pe blogul Pătrățosului, nu a fost vorba de… șuturi.

Mariusel, nesimțit, a pescuit chestiunea dintr-un comentariu al meu de azi de pe România Evanghelică. Acesta era în 3 puncte, ca răspuns la comentariul cuiva. Acolo are sens ideea de șuturi…. Ce face cu această chestiune Pătrățosu în comentariul său e de o nesimțire incredibilă, dar, totuși, pentru mine credibilă, întrucît am mai pățit-o…

E vorba, da, de acel Marius Cruceru care a declarat de nu mai știu cîte ori că nu îi va mai răspunde lui Alin Cristea…

Ei, drăcie! Doar nu aveam de gînd să cred că s-au cumințit pocăiții ăștia…

Pătrățosu afișează comentariul după o altă intervenție CIUDATĂ, ca să nu spun indolentă, căreia i-am dat răspuns în 9 puncte, dar nu a fost afișată.

Iată mai jos 0) o replică a cuiva, 1) o replică scurtă a mea, 2) intervenția pătrățoșenică, 3) contribuția mea la hora-mpătrățoșită.

Dyo:

„Vai, Marius, unde dai si unde … ies vanataile! De la ideea lui Ravi la paruiala pe doctorate si rostul lor … nu se fac doctorate si pe bunele maniere in lumea asta!?!?”

Alin Cristea:

Dacă așa i-a învățat Pătrățosu să converseze… Cu vînătăi…

Marius Cruceru:

„Eh, Alin, mai bine un pic de “vînătăi” decît linişte de mormînt….
La cimitor morţii sînt foarte politicoşi şi liniştiţi. Niciodată nu se ceartă între ei şi într-o sală goală este întotdeauna silenţiune.

Unde-i mişcare este şi viaţă, dar este adevărat şi că neamul prost se vede la întuneric şi la înghesuială…

La Rotundu comentatorii dansează cumva menuet şi-şi fac temenele cu batista la degetul mic?
Hai să fim serioşi. Te legi de un dancos thymotic, care a profitat de faptul că azi am avut duminică de pastor?
Oricum e simpatică “aglomeraţia” de la tine :)

Abia aşteptăm lecţii de blogging şi moderare straight de la un guru cu experienţa ta, eu atît m-am priceput: mişcîndu-mă prea brusc şi rapid am mai învineţit pe unul pe alţul. Din greşeală, bat-o vinovăţia!”

Alin Cristea:

Aceleași reflexe prostești prin care eviți subiectul:

1. Pornești de la o chestiune scurtă, simplă, ușor de înțeles, pentru a o lungi (ilegitim), complica (neconvingător), perverti (defensiv).

2. Faci trecerea rapidă de la subiect la persoană. Ce prostie! Asta o văd oamenii ușor. Era vorba de un tip de conversație, cu vînătăi, nu era vorba de… Rotundu.

3. Exagerezi, ca de obicei. De data asta te-ai legat de Rotundu, nu de România Evanghelică? Data viitoare o să te legi de altceva? Întotdeauna eviți confruntarea, lașule!

4. Ironia presupune ceva mai multă inteligență decît dai tu dovadă în acest comentariu. Parcă am fi în mahala! Ai aceleași direcții de bășcălie la adresa mea, dar de fapt sînt drumuri false, inexacte, mincinoase. (Zici că nu este cuvîntul mogul în DEX? Oricine poate vedea că este!)

5. Veșnica tendință a ta de a fi în competiție cu alții! Fii în competiție mai bine cu tine însuți! Nu de puține ori ai pierdut această competiție cu tine însuți. Dacă eu nu aveam blog, atunci de ce te legai? Ca să eviți discuția despre stilul de conversație cu vînătăi pe care l-ai promovat. Faptul că cînți la 22 de instrumente (detaliu nesemnificativ în discuțiile noastre, care erau despre modul de evaluare a muzicii, care te pasionează din ce în ce mai mult, dar ești fascinant, nu și competent) nu te va scuti de evaluarea discursului tău public, de către mine și de către alții, din această generație și din generațiile următoare.

6. Eu ți-am mai spus să nu mai aștepți de la mine ceea ce ai promis tu că faci: recenzie la romanul lui Dan Lungu, monografia lexicală a termenului Thymos (aici ești dus cu pluta, la fel ca și cu “inexistența” cuvîntului mogul în DEX), manual de blogging (dar tu însuți ai scris că nu va fi de blogging, ci de blagosloveală).

Băi Cap Pătrat, eu nu ți-am reproșat că faci prea puțin blogging, eu ți-am reproșat că ajungi să lași în scris prostii și minciuni! Jumătate de pastor ce ești, așa te-ai numit!

7. Dacă pe Rotundu (sau pe alte bloguri ale mele) nu permit comentarii ofensatoare sau cu vînătăi, asta nu înseamnă că nu scriu eu însumi articole cu vînătăi. Aici ne diferențiem categoric: eu îmi asum vînătăile pe care le fac, tu te folosești de comentatorii pe care îi exciți să le faci vînătăi celor care nu-ți sînt la inimă (din diferite motive, unul ține de simplul fapt al imaturității tale relaționale). Da, ești masculul alpha al unei haite care știe prea puțin ce înseamnă comunitate (sau, dacă știe, nu are potența de a se integra). Lupii tăi, dacă ar fi lăsați în pace să acționeze fiecare de capul lui, ar avea în cele din urmă înfățișare omenească. Dar nu, tu trebuie să-i asmuți…

8. Ține minte data de 11 mai 2010. Nu voi mai avea nici un fel de răbdare cu tine, nici cu Rodica Boțan. Veți simți amîndoi duritatea vînătăilor. V-ați așezat în mahala la spurcat oamenii. Ei bine, mai sînt unii care rezistă la scuipăturile voastre și reușesc, în mijlocul mahalagiilor, să-și păstreze cîteva IDEI clare.

9. Voi evita strîngerea de mînă cu tine, care cu mulți ani în urmă însemna un salut sincer sau cel puțin obliga pe cei care purtau spadă să nu o poată scoată decît cu mîna stîngă, adică stîngaci, pătrățoșenic.

Întotdeauna am preferat altceva ipocriziei. Demnitatea, stima de sine – Thymos.

Un răspuns to “Hora-mpătrățoșită”

  1. Hora-mpătrățoșită (2) « România Evanghelică Says:

    […] L-am prezentat eu pe blog în postarea Hora-mpătrățoșită. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: