Este biserica ta pregătită? (1)

Ravi Zacharias: “Nu am nici cea mai mică îndoială că cel mai mare obstacol în calea impactului Evangheliei nu constă din incapacitatea acesteia de a oferi răspunsuri, ci în eșecul nostru de a trăi Evanghelia. Scriptura nu face nicio separare între mesaj și mesager. Suntem chemați nu doar să oferim răspunsuri, ci să fim și purtătorii acestora, răspunzând cu blândețe și cu pași grabnici, nu doar prin cuvinte. […]

Prima îndatorire a liderilor creștini este expunerea clară a adevărului. Este un obiectiv foarte important, având în vedere cât a avut de suferit creștinătatea din cauza cochetării cu metodele și ispitele lumești. […]

Expunerea clară și apărarea adevărului este partea dificilă a apologeticii, pentru că reprezintă fundamentul acesteia. Când sunt rugați să dea definiția adevărului, majoritatea oamenilor din zilele noastre se codesc și se bâlbâie, pentru că nu s-au oprit niciodată să se gândească ce vor să spună prin faptul că Isus este “calea, adevărul și viața”.

În termeni simpli, adevărul ține de două teste: afirmațiile făcute trebuie să corespundă realității, iar sistemul de gândire rezultat trebuie să fie coerent. Cu toții aplicăm testul corespondenței și pe cel al coerenței în chestiunile de interes pentru noi.

Nota 1 – Norman L. Geisler analizează mai detaliat acest aspect în cartea sa, Christian Apologetics (Grand Rapids: Baker, 1988). Vezi capitolul 8, “Formulating Adequates Tests for Truth (Formularea testelor adecvate pentru verificarea adevărului)”.” (p. 25-27)

Este biserica ta pregătită? – Motivarea liderilor la trăirea unei vieți apologetice, Editori generali: Ravi Zacharias, Norman Geisler, Editura Carmel Print, Arad, 2010, 170 p.

Un răspuns to “Este biserica ta pregătită? (1)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: