David Wilkerson: Viziunea apocaliptică (1)

Prefața editorului

Richard Cunningham: “David Wilkerson este recunoscut de mulți creștini din S.U.A. drept profet. Rolul profetului în Vechiul Testament era acela de a-i chema pe oameni să-și recunoască păcatul și, apoi, să caute iertare. Adesea, David Wilkerson a fost folosit de Domnul pentru a aduce cuvinte de zidire, sfătuire și mângâiere. Cartea de față are acest scop.

Această carte conține câteva lucruri care trebuie explicate clar pentru a înțelege adecvat contextul și conținutul mesajului autorului.

1. De exemplu, trebuie să știi că această carte a fost scrisă în anul 1974. Autorul vorbește la viitor despre multe evenimente, care, de fapt, au devenit deja realitate. Cu toate acestea, mesajul este încă foarte potrivit pentru noi și astăzi. Chiar dacă a fost scris cu mai bine de 30 de ani în urmă, mesajul te va șoca prin gradul de veridicitate.

2. Trebuie să știi că, inițial, acest mesaj a fost adresat națiunii americane, inclusiv credincioșilor de acolo. Sunt multe declarații care vizează, în special, cultura și poporul american. Cu toate acestea, mesajul este transcultural, iar problemele S.U.A. au devenit, acum, realitate în multe alte țări.

Mesajul este potrivit și pentru România de astăzi!

3. Trebuie să știi că în carte apar termeni consacrați din America anilor ’70. În acea perioadă s-a produs o mare trezire în subcultura “post-hippie”, numită Jesus Movement (“Mișcarea lui Isus”). Persoanele implicate erau numite Jesus People (“Oamenii lui Isus”). Trezirea a avut un mare impact asupra acestor oameni non-conformiști, independenți și fără nici o legătură cu vreo denominație sau religie. Ei erau, însă, creștini adevărați, care au schimbat cultura drogului cu o relație personală cu Isus Hristos.

Dragă cititorule, sunt convins că adevărurile declarate în această carte vor avea un impact asupra ta. Dumnezeu Se află și astăzi la lucru, căutând un popor care să-L caute cu adevărat și mai presus de toate.”

Viziunea apocaliptică: profeții împlinite și în curs de împlinire – David Wilkerson, Life, Oradea, 2005

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: