Eu, așa cum aș vrea să fiu (4)

Eu, așa cum aș vrea să fiu – John Ortberg, Editura Scriptum, Oradea, 2012, 321 p.

“Felul în care crești depinde în egală măsură și de perioada vieții tale spirituale. Când o plantă este foarte tânără, adesea are nevoie de ajutor din exterior pentru a crește. Răsadurile de roșii sau copacii tineri, de pildă, sunt legați de niște țăruși, vița-de-vie are nevoie de un grilaj. Dar pe măsură ce cresc, e posibil ca acei suporți de care au avut nevoie în perioada de început să le inhibe creșterea ulterioară. În ce privește viața spirituală, sprijinul este adesea foarte important atunci când cineva este tânăr în credință. Are atât de multe de învățat. Închinarea, părtășia, Biblia – toate sunt lucruri noi pentru un nou-convertit. Dar pe măsură ce trec anii, ceea ce era de folos într-o anumită perioadă s-ar putea să nu mai fie de folos în următoarea perioadă.

Cunosc o femeie căreia îi placea să studieze Scriptura, și făcea acest lucru de mulți ani. Dar la un moment dat soțul ei a murit, iar în tristețea ei citirea Bibliei nu-i era o mângâiere îndeajuns de puternică, și nu p0entru că s-ar fi împotrivit cuvintelor ei. Pentru durerea ei mare din acele luni, citirea nu reprezenta nimic. Așa că a fost obligată să trăiască pe temeiul a ceea ce mintea ei deja cunoștea. Până la urmă și-a recăpătat apetitul pentru citirea Bibliei, dar pentru acea vreme de jale ea a avut nevoie de o sursă de har diferită.

Poate că și tu mergi la biserică de ani de zile, fără să te oblige nimeni. Ești prezent săptămână de săptămână, făcându-ți din asta un obicei sau pentru că așa se așteaptă lumea din partea ta, dar nu se întâmplă nimic deosebit, ba încă acest lucru te-a făcut să te îndepărtezi de Dumnezeu. Așa că iată ce îți sugerez: Nu te mai duce la biserică. Așteaptă până îți dorești tu însuți să te duci. Revizuiește-ți rațiunile pentru care vrei să mergi. Ai credința că dacă vei căuta cu adevărat, Dumnezeu îți va reda dorința de a te întoarce.

Unii cred că în virtutea pasajului din Scriptură care spune: “Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei” (Evr. 10:25) – nu ai voie să lipsești niciodată de la biserică. Dar Dumnezeu Însuși i-a trimis pe unii oameni (dintre care Ilie, Moise și chiar pe Isus) undeva departe, perioade lungi de timp, unde nu aveau pe nimeni. Scopul lui Dumnezeu nu este de-a avea o prezență sută la sută la biserică, ci acela de a forma o comunitate de oameni care își doresc din toată inima să fie în cadrul ei.

Calea ta de maturizare nu va fi exact la fel cu a altuia. Va fi unică. Va fi a ta. Nu va fi întotdeauna ușor. Dar întotdeauna vei putea lua o decizie – asta te va ajuta să crești.” (p. 72)

Un răspuns to “Eu, așa cum aș vrea să fiu (4)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: