Cum să slăbești sănătos (9)

cum-sa-slabesti-sanatos

Cum să slăbești sănătos – Gary Smalley, Life Publishers, Oradea, 2012, 268 p

“Adevărul este că majoritatea dintre noi nu putem genera o schimbare în viețile noastre pe cont propriu. Dacă am putea, tot ce ar trebui să facem ar fi să urmăm un set de reguli. Cu cât am avea mai mult reguli, cu atât am avea mai mult succes. […] Prin însăşi natura noastră, eşuăm atunci când prin puterea proprie încercăm să trăim conform unei liste de reguli. Același lucru este adevărat și când vine vorba despre a reuși în relațiile noastre.” (p. 185-186)

“Omul este ceea ce gândeşte în inima lui. Am descoperit că convingerile mele sunt centrate în inima mea şi convingerile sunt de zece milioane de ori mai puternice decât gândurile noastre. Convingerile noastre controlează o mare parte din gândurile, cuvintele și acțiunile noastre. Dar, pe măsură ce învățăm cum să facem fiecare gând al nostru “rob ascultării de Cristos”, El ne dă puterea de a ne schimba convingerile și gândurile, ca să se potrivească cu Cuvântul lui Dumnezeu. Am învățat că este într-adevăr posibil să fac “totul în Cristos, care mă întăreşte”. Cred că Dumnezeu chiar răspunde la rugăciuni atunci când strigăm spre El ca să ne dea victorie sau înțelepciune. Așa că eu strig spre El să îmi dea puterea să termin cu obiceiurile mele alimentare dăunătoare și să îmi dea înțelepciunea necesară pentru a avea cele mai bune relații pe care le pot avea. El face pe ambele pentru mine, puțin câte puțin, zi de zi.

Mi-au trebuit mai mult de şase luni ca să îmi schimb convingerile despre Dumnezeu, repetând zi și noapte următoarele cuvinte pline de adevăr despre credincioșia lui. Vreau să vă întreb ceva: Ce credeți voi de fapt că poate face Dumnezeu pentru voi în ceea ce privește sănătatea voastră, greutatea voastră și relațiile voastre? Să încercați mai mult, nu este răspunsul. Dar dacă nu vă conformați gândurilor și modurilor de a fi ale lumii acesteia și, prin transformarea minții voastre, vă modificați convingerile voastre, veți avea parte de o victorie nelimitată.” (p. 190-191)

“Șapte paşi spre o victorie deplină

1. Identifică zonele cu probleme.
2. Recunoaște-ți insuficiența.
3. Strigă spre Dumnezeu.
4. Crede că Dumnezeu te va salva.
5. Fii gata să aștepți oricât este nevoie.
6. Așteptă-te ca Dumnezeu să-ți dea o descoperire.
7. Roagă-te cu credincioșie și perseverență.” (p. 198)

Publicitate

Un răspuns to “Cum să slăbești sănătos (9)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: