BETEL (1)

betel

BETEL: Construcția Casei lui Dumnezeu în timpul comunismului ateu – Petru Lascău, Lascau Petru Publishing, Phoenix, Arizona, 2013, 301 p.

“Experienţa construirii fără autorizație a Bisericii Betel este un act de eroism al unei generații care n-a fost formată, așa cum ar vrea unii să ne facă să credem, doar din capete supuse, informatori și colaboratori ai regimului comunist. Ea a avut oameni demni, determinați, cu șira spinării dreaptă, oameni gata de eroism și sacrificiu.

Istoria Bisericii Betel este mai degrabă o istorie sentimentală, povestită de un participant la ea. Nu este un manual de istorie, nici un manual științific. Este povestea vieții mele, care s-a intersectat cu istoriile câtorva sute de frați minunați, într-unul dintre cele mai mărețe momente ale existenței noastre. Cartea mea nu dorește să producă răni nimănui, dar adevărul nu ne scutește pe niciunul de suferințe. […]

Eroismul meu, dacă cineva vrea aşa să interpreteze faptele și cuvintele mele, era un eroism născut din naivitate. Nu știam ceea ce ni se va întâmpla. Credința are intrinsec în ea această “sancta simplicitas” – o sfântă naivitate. Datorită ei, pornești la drum ca Avraam, fără să știi încotro te duci.

Memoria celor care nu mai sunt cu noi va fi păstrată și de paginile acestei cărți. Traian Ștrengar, Nelu Marinău, Mihai Chiș, Teo Ciuciui, Pavel Muț, Ioan Bot, Gheorghe Copaciu, Dumitru Suciu, Ioan Bodea, Florian Manea, Daniel Pantiș, Galea, Rogojan, Gavril Toșa, Ghiță Gocan, Pavel Oniță și mulți alții…

O parte dintre cei care au lucrat și au jertfit pentru zidirea acestei biserici trăiesc acum în afara granițelor țării, cu precădere pe continentul nord-american. Întâlnirile cu ei sunt întotdeauna prilej de amintirea a zilelor acelora de neuitat, când Dumnezeu ne-a pus împreună să realizăm un BETEL – o casă a lui Dumnezeu.” (p. 19-21)

Un răspuns to “BETEL (1)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: