Manifest pentru Isus (4)

manifest-pentru-isus-180

Manifest pentru Isus – Leonard Sweet, Frank Viola, Editura Casa Cărții, Oradea, 2014, 198 p.

“Care este preocuparea ta principală în viaţă şi în lucrare? Iată un indiciu: Lucrul care te preocupă îți va fi pe buze. Este acel lucru despre care vorbești cea mai mare parte a timpului.

În cazul multor creștini, ocupația acestora nu are nimic de-a face cu lucrurile spirituale. Pentru alții, care sunt mai înclinați spre realitățile divine, ocupația lor este evanghelizarea. Pentru unii, multiplicarea bisericii contează cel mai mult. Pentru alții, memorarea Bibliei și studiul teologiei. Mulți creștini sunt preocupați cel mai mult de acțiuni sociale, în timp ce alții sunt preocupați cu precădere de conducere și principiile diverse ale acesteia. Mai sunt unii care se ocupă în principal de misiune sau de laudă și închinare, de scoaterea demonilor sau de vindecare; de minuni, de sfințenie sau de zilele de pe urmă; de autoritatea spirituală și de supunere, de justiție sau de politică și așa mai departe. Lista este nesfârșită.

Toate acestea nu sunt altceva decât lucruri. De fapt, familia creștină s-a îndepărtat atât de mult de Domnul, încât, în mare măsură, predicarea și învățătura noastră au de-a face mai degrabă cu “ceva”, decât cu Cineva.

Rezultatul: ne concentrăm asupra “lucrurilor” – fie ele chiar lucruri bune și spirituale. Domnul Isus Hristos este împins într-un ungher. (El este introdus de obicei undeva în mesaj ca un soi de garnitură, și doar arareori este El felul principal.)

Realitatea este că Hristos are un atu în fața tuturor lucrurilor. Toată Scriptura mărturisește despre El. Tatăl Îl înaltă. Duhul Îl proslăvește. Îngerii I se închină. Biserica primară a făcut din El pasiunea, mesajul și punctul central al vieții ei. Hristos era specialitatea ei. El era Mirele și Capul ei. Ea nu s-a specializat în nimic altceva.

Toate fiind spuse, nu este nimic care să merite urmărit în afara lui Hristos.

Pentru noi, există un singur motiv din pricina căruia un creștin nu s-ar dedica și nu s-ar lăsa mistuit în mod absolut de Hristos. Ochii acelei persoane nu sunt deschiși, ca să-I poată vedea măreția.

Tristul adevăr este că Isus cel predicat astăzi este atât de superficial, de mic, de neinteresant, că nenumărați credincioși sunt captivați de o mulțime de alte lucruri.” (p. 37-39)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: