Biserica Baptistă din Baia Mare (5)

biserica-baia-mare-180

Biserica Creștină Baptistă Română din Baia Mare 1930-1990: istorie și reflecții – Vasile Bel, Editura Risoprint, Cluj, 2015, 197 p.

“Spre sfârşitul perioadei comuniste, din 1982-1990, un frate activ a fost Traian Sfărcuș. La o predică, a fost cercetat că trebuie să facă ceva în lucrarea Domnului, și el a descoperit că ar putea să aprovizioneze Biserica cu cele necesare hranei sufletești. În acea perioadă a venit la biserică fr. Croitoru Victor din Fălticeni și Traian l-a chemat acasă la el și i-a povestit nevoia mare de literatură. Fratele i-a spus foarte clar: “Eşti dispus să vii după Biblii?” “Da frate, oriunde.” După o vreme, fratele l-a sunat să plece la Fălticeni şi de acolo la Constanţa, şi aşa s-a înrolat în rețeaua de retribuție.

În acea vreme era un mare risc să transporți literatură, puteai fi arestat dacă erai depistat sau pârât de cineva. Traian povestește că mergea la fratele de legătură, dădea valizele și era liber până ce trebuia să meargă trenul. Frații se ocupau și de ducere valizei la tren și punerea ei la loc, ca nu cumva cel ce însoțea valiza să fie suspect pentru miliția din gară.” (p. 93-94)

Publicitate

Un răspuns to “Biserica Baptistă din Baia Mare (5)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: