Șapte zile care împart lumea (1)

sapte-zile

Șapte zile care împart lumea: începutul conform Genesei și științei – John Lennox, Newordpress, Arad, 2015, 256 p.

“Mai degrabă decât un limbaj științific, Biblia folosește adesea ceea ce se numește limbaj fenomenologic – limbajul aspectului. El descrie ceea ce poate vedea oricine. Vorbește despre Soarele care se ridică, la fel ca toți ceilalți, inclusiv oamenii de știință, chiar dacă aceștia știu că Soarele doar pare a se ridica, datorită mișcării de rotație a Pământului. Afirmația că Soarele “se înalţă” nu implică angajamentul Bibliei sau al unui om de știință față de un anumit model al sistemului solar.

Însă, după ce am spus toate acestea, să accentuăm încă o dată chestiunea principală. Biblia, deși nu este un manual științific, tocmai pentru că este Cuvântul revelat al lui Dumnezeu, ne poate transmite adevărul cu privire la același fel de realitate obiectivă pe care o tratează și știința, cu precădere la natura și originea Cosmosului și a ființelor omenești. Prin urmare, trebuie să încercăm să înțelegem acel adevăr.” (p. 41)

Ravi Zacharias: “În maniera sa inconfundabilă, John Lennox abordează o controversă aprinsă cu indulgență, umor și smerenie. El analizează argumente academice riguroase, reușind totuși să sintetizeze materialul științific și biblic sub forma unei proze interesante, ușor de citit. Am învățat multe de la colegul meu prof. Lennox despre cum să te raportezi cu har și în mod direct la cei mai duri critici și am încrederea că cititorii vor considera această lucrare la fel de captivantă. Recomand cu entuziasm această carte unică și pătrunzătoare.”

Lasă un comentariu