Harul (5)

harul-180

Harul: mai mult decât merităm, mai măreț decât ni l-am putea imagina – Max Lucado, Editura Scriptum, Oradea, 2015, 201 p.

“Majoritatea oamenilor cred că Dumnezeu mântuiește oamenii buni. Deci fii bun! Fii moral. Fii onest. Roagă-te rozarul. Ține Sabatul. Ține-ți promisiunile. Roagă-te de cinci ori cu fața spre răsărit. Nu te îmbăta. Plătește-ți taxele. Câștigă insigne de merit.

Totuși, în ciuda multelor discuții despre nevoia de a fi bun, nimeni nu poate răspunde la dilema fundamentală: Cât de bun trebuie să fii pentru a fi suficient de bun? Bizar. Este în joc destinația noastră veșnică, și totuși suntem mai siguri de rețeta de lasagna decât de condițiile necesare pentru a putea intra în cer.

Însă Dumnezeu are o idee mai bună: “Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință, și acesta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8). Noi nu avem nicio contribuție. Punct. Spre deosebire de insigna de la Cercetași, mântuirea sufletului nu se câștigă. Ea este un dar. Calitățile noastre nu merită nimic. Lucrarea lui Dumnezeu merită totul.” (p. 47)

Publicitate

Un răspuns to “Harul (5)”

  1. Alin Cristea Says:

    A republicat asta pe RoEvanghelica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: