SUSŢINE jurnalismul evanghelic

Cei care doresc să susţină jurnalismul evanghelic / Asociația Thymos / pe Alin Cristea, „evanghelicul român cu cea mai mare vizibilitate pe Internet” (Răsvan Cristian Stoica), „cel mai cu vechime jurnalist evanghelic în spaţiul virtual” (Daniel Bulzan, 2007), „cel mai bun jurnalist creştin al momentului în România” (Mihai Chiriguţ, 2006), o pot face în MULTE feluri.

Modul obișnuit prin care este susținut un proiect / o anumită activitate este prin contribuție financiară.

Mai jos sînt datele contului Asociației Thymos:

ASOCIAȚIA THYMOS
Banca Transilvania – Oradea
Cont: RO86BTRL00501205P20679XX

Dar sînt și alte forme prin care se poate susține un proiect / o anumită activitate.

Pe această pagină voi afișa, periodic, note, mențiuni, apeluri în care voi prezenta informații despre mine și activitatea mea prezentă, dar și din ultimii 12 ani, care poate fi sumarizată prin sintagma JURNALISM EVANGHELIC.

Activitatea intensă pe care o desfășor pe Internet are de a face cu CIRCULAȚIA INFORMAȚIILOR, dar nu numai.

Nu sînt angajat de mai mulţi ani, fiind ocupat cu această activitate care necesită mult timp, experienţă, abilităţi relaţionale, inovaţie, entuziasm, dar mai ales luciditate, echilibru, disciplină și viziune strategică.

O altă expresie care exprimă poziționarea mea în spațiul public este: SPAȚIILE INTERMEDIARE.

Știu că sînt mulți care ar dori să scriu articole, dar deocamdată strategia mea a fost în legătură cu aceste spații intermediare, despre care voi menționa probabil în viitor mai multe.

Dar, dacă știți mai multe despre evanghelicii români din țară și din străinătate, dacă aveți acces la informații pe care să puteți verifica și folosi, dacă v-ați mărit orizontul de cunoștințe despre evanghelici, și nu doar despre ghetoul confesional din care faceți parte, acest lucru se datorează într-o bună măsură, direct sau indirect, lui Alin Cristea.

Sînt ardelean, pornesc mai greu, dacă dacă pornesc mă țin de treabă… :)

Am intenționat de mult timp, de ani, să inițiez o astfel de pagină, dar am amînat, din mai multe motive, unul a fost că mai tot timpul sînt ocupat cu CIRCULAȚIA INFORMAȚIILOR.

Primul gînd de recunoștință, într-o astfel de zi, este față de Dumnezeu, care mi-a purtat de grijă, mai ales în acest an foarte greu din mai multe motive, dar pe de altă parte cu rezultate remarcabile din punct de vedere al activității publice desfășurate.

Al doilea gînd este față de „omul de la București”, o persoană din afara mediului evanghelic care mi-a trimis lunar bani, astfel că am reușit să-mi plătesc chiria, Internetul, telefonul și să mănînc. Luna trecută l-am întîlnit prima dată.

De asemenea, au fost destule alte persoane care, într-un fel sau altul, mi-au fost alături în momentele grele pe care le presupune o aventură existențială precum cea în mijlocul căreia mă aflu. Unele și-au păstrat anonimatul sau le cunosc doar de pe Internet.

Din păcate, numărul celor care ar fi putut să mă ajute și n-au făcut-o este mult mai mare…

Uneori, o informație care sosește la momentul potrivit valorează mult, nu-i așa? :)

Alteori, un Like oferit cu simpatie într-un moment delicat poate fi o pastilă de entuziasm pe care ți-o bagă Dumnezeu pe gît, să mai reziști o săptămînă sau două… :)

Vă invit să susţineţi jurnalismul evanghelic!

Alin Cristea, 46 de ani, Oradea

Vodafone: 0722-205367
RDS: 0770-154301

Email: alinpm@yahoo.co
Messenger: alinpm@yahoo.com

alin-cristea-23mar2013

2 decembrie 2013

Aseară, adică azi noapte, pe la 01.00, cînd am afișat pozele de la Sala Sporturilor, am încheiat o etapă, care s-a desfășurat în noiembrie, e vorba de călătoria în scop jurnalistic pe care am făcut-o la Mangalia, prelungită, în mod fast, cu întîlniri la Constanța, București, Petroșani. O săptămînă am tot descărcat și încărcat materiale despre cîteva evenimente la care am luat parte.

Apoi a venit Evenimentul anual BBSO – Biserica Baptistă Speranța Oradea.

După 3 ore de stat în picioare, toată noaptea m-a durut spatele (am 130 de kg) și călcîiele. Dar a meritat. Multe mii de vizulizări azi pe blog, Facebook, Youtube.

Sînt într-o mică pauză, în care scriu aceste rînduri. Mîine e ziua Andreei, vine la mine, împlinește 11 ani. Să-i sporească Dumnezeu sufletul precum sănătatea!

Luna aceasta voi avea mult de lucru, chiar dacă ar fi să stau numai pe Internet, sînt o droaie de evenimente și mi-am îmbunătățit semnificativ procedeele de căutare, indexare și prezentare a evenimentelor pe blog și Facebook.

În Oradea, de asemenea, vor fi multe evenimente și intenționez să mă mișc cît pot de mult.

Acum am mai multe seturi de baterii și două încărcătoare, precum și 3 carduri de memorie.

Am ajuns însă, încă o dată, în impas financiar.

Iată ce urgențe am, prezint doar cîteva:

Taxa Internet / cablu – 80 lei (trebuia să o plătesc săptămîna trecută) (Achitat)

Abonament pentru mijloace de transport pe decembrie – 70 lei (Achitat)

Chiria pe luna trecută – 550 lei. (Achitat)

Împrumuturi de circa 170 euro, pe care aș fi vrut să le achit la 1 decembrie. (Achitat)

Așadar, după apelul pentru călătoria în interes jurnalistic, iată un prim apel pentru luna decembrie.

Din cîte mi-am dat seama, unii sînt mai sensibili faţă de anumite chestiuni şi manifestă mai puţină sensibilitate faţă de altele, aşa că intenționez în viitor să prezint separat proiectele, precum şi urgenţele.

alin-cristea-28mar2013

Lasă un comentariu